בדרך כלל, ניתן להבחין בין 2 סוגים עיקריים של כיורים מעוצבים למטבח: שקועים ומוגבהים. הכיור השקוע יתחיל את מיקומו בגובה 0 של השיש, ובשום אופן לא מעליו. בשונה מכך, כיור מוגבה יכיל דפנות אשר גבוהות מהשיש במספר סנטימטרים, לשם יצירת תבנית דקורטיבית ייחודית.
כיורי נירוסטה
כיורים מעוצבים למטבח מסוג זה הנם שקועים. הם נחשבים לנפוצים ביותר בקרב הדגמים השקועים. הכיורים מאד עמידים, לא משאירים כתמים, ואחרי יום ניקיון הם נראים כמו חדשים. הם לא צוברים חלודה, ורוב הזמן נראים מבריקים. ניקיונם אפשרי עם כל סוג של חומר ניקוי: נוזל שטיפת כלים, אקונומיקה, מסיר שומנים של סנו, ועוד. צורתם מלבנית, והם מתאימים בעיקר למטבחים בעלי עיצוב בורגני. במטבחים בעלי עיצוב כפרי כיורים עגולים עדיפים, רצוי משיש כהה או מעץ עמיד למים.
כיורי שיש ועץ
כיורים מעוצבים למטבח מסוג זה הנם עגולים בדרך כלל. הם מתאימים בדרך כלל לבתים בעלי סגנון וינטאג’, לרוב בעלי חזות עיצוב כפרית. על פי רוב, כיורי השיש מוגבהים מעט מגובה המשטח, ואילו כיורי עץ מוגבהים מרחק גדול מגובה ה- 0 של המשטח. יחד עם זאת, ישנם כיורי עץ שקועים, ללא הגבהה מגובה השיש. המייחד את רוב כיורי השיש והעץ הוא הצורה העגולה, אשר מתאימה מאד לבתים בעלי חזות עיצוב כפרית. כיורים אלו יש לנקות עם חומרים ייעודיים בלבד. שלא כמו נירוסטה, הם לא מקבלים כל חומר ניקוי. יצרן הכיורים מציין מהם החומרים המותרים לשימוש.